Wordpress - GTranslate Google Çeviri Eklentisi

 

Wordpress - GTranslate by Translate AI Multilingual Solutions

"GTranslate" eklentisi Translate AI Multilingual Solutions tarafından geliştirilen, wordpress dil çeviri eklentisidir. Ücretsiz sürümü dahi birçok özellik içermektedir. İngilizce veya başka dilleri sitenize eklemek istiyorsanız bulut çevirme özelliği ile direk tarayıcı üzerinden sitenizin dilini değiştirebilen bir eklentidir. Böylece sayfa içeriklerinizi tek tek çevirmek gibi zahmetli bir işten kurtulursunuz. Bazı projelerde bu şekilde olan translate işlemleri kolay olduğu için tercih sebebidir. Aşağıda kurulum ve ayarlarına değinmeye çalıştım.

1. "GTranslate" ismi ile aratarak eklentiyi kurun. Üreticisi "Translate AI Multilingual Solutions".
2. Ayarlar menüsü altındaki GTranslate'e tıklayarak ayar sayfasını açın. Ben aşağıdaki görseldeki gibi bir ayar yaptım fakat widget görünümü, ülkelerin isimleri, hangi ülkelerin görüneceği gibi istediğiniz kısımları değiştirip size uygun hale getirebilirsiniz.



3. Burada ben popup görünümü daha hoş durduğu için onu tercih ettim. Ayrıca tıklayınca ülke isimleri ayrı bir popup'da açılması daha az karmaşıklığa neden oluyor diye düşündüm. Fakat 2-3 gibi az dil seçeneği gösterecekseniz açılır kutu şeklindeki görünümler daha iyi olabilir. Popup görünümünde sadece bayrak görünmesini tercih ettim. Popup görünümü için eklediğim özel css kodları aşağıdadır.
.gtranslate_wrapper * {
    font-size: 14px !important;
}
.gtranslate_wrapper a.gt_switcher-popup > span {
    display: none;
}
.gtranslate_wrapper a.glink.nturl.gt-current-lang > span {
    font-weight: 800;
}
@media (max-width: 767px) {
    .gtranslate_wrapper a.gt_switcher-popup > img {
        height: 26px;
        width: 26px;
    }
}
4. Eğer çeviri sırasında "Hakkımızda -> about us" gibi büyük küçük harf sıkıntıları çıkıyorsa; bu durumun oluştuğu element'e "text-transform: capitalize;" veya "text-transform: uppercase;" gibi css kodu ekleyebilirsiniz.
5. Örneğin adresler gibi bazı alanların çevrilmesini istemezsiniz "Okul Sokak -> School Street" gibi. Bu durumda bu adres metninin yazıldığı kutulara "notranslate" css sınıfını ekleyin. Böylece bu sınıfa sahip html elementleri çevrilmeyecektir.

Yorumlar