Amazon'da Satışla İlgili Kavramlar

Amazon'da Ürün Ekleme, Satış Yapma, Amazon FBA, FBM Nedir

Amazon'da satış yapmakla ilgili bilmeniz gereken ifadelerden bazılarını buraya ekliyorum:

Amazon FBA Nedir?

Fulfillment By Amazon ifadelerinin kısaltmasıdır. Fulfillment By Amazon "Amazon Tarafından Yerine Getirilen" anlamına gelmektedir. Yani sattığınız ürünün Amazon depolarında tutulması ve sipariş geldiğinde paketleme, kargolama, iade gibi süreçlerin Amazon tarafından yürütülmesi anlamına gelmektedir. Amazon sunduğu bu hizmetler için sizden belli ücretler/kesintiler yapar.

Amazon FBM Nedir?

Fulfillment By Merchant ifadelerinin kısaltmasıdır. Fulfillment By Merchant "Satıcı Tarafından Yerine Getirilen" anlamına gelmektedir. Yani sattığınız ürünün kendi depolarınızda tutulması ve sipariş geldiğinde paketleme, kargolama, iade gibi süreçlerle sizin bizzat ilgilendiğiniz bir satış şeklidir. Amazon platformunu sadece ürün satmak için kullanmış olursunuz. Amazon'a depolama, paketleme gibi ücretler ödememiş olursunuz (tabiki bu maliyetleri kendiniz üstendiğinizi unutmayın).

Amazon İdeal Resim Boyutu Nedir?

Amazon ideal resim boyutu 2.000 x 2.000 piksel dir. Kare formatta olmalıdır. Ayrıca 255, 255, 255 rgb kodlu saf beyaz arkaplan kullanılmalı ve ürün görselin %85 - %95 alanını kaplayacak şekilde ortalanmalıdır.

Yorumlar

Yorum Gönder