[Çözüldü] Bağlantınız Gizli Değil Saldırganlar Bilginizi Çalmaya Çalışıyor Olabilir Meb Hattı Sertifika Hatası

Google Chrome'da şu şekilde bir hata alıyorum "Bağlantınız gizli değil"
Saldırganlar www.google.com.tr sitesinden bilgilerinizi çalmaya çalışıyor olabilir (örneğin, şifreler, mesajlar veya kredi kartı bilgileri)Gelişmiş -  Yeniden yükle
Bu hatayı almadan önce adını hatırlamadığım bir siteden dosya indirdim ve çalıştırdım. Daha sonra Bağlantınız gizli değil hatası karşıma çıkmaya başladı.
Ayrıca adres satırında https yazan yerde kırmızı bir çizgi var.
Google Chrome'da Bağlantınız gizli değil hatasının çözümü nedir? Neden Bağlantınız gizli değil hatası alıyorum, acaba bilgisayarıma virüs mü bulaştı?
Bu hata birçok nedenle alınabilir (virüs, tarih hatası,...vb). Bu yazıda Meb hattına sahip bir okuldan bu hatayı alırsanız ne yapılması gerektiği üzerinde duracağım. 18.04.2016 itibariyle okullarda sertifika yüklü olmayan tüm cihazlarda (bilgisayar, tablet, telefon...) bu hatayı alabilirsiniz.


ÇÖZÜM:
Çözüm meb sertifikasını yüklemek. Bunun için sertifika.meb.gov.tr adresine gitmeniz gerekmektedir.
Sertifika ve nasıl yükleneceği ile ilgili açıklama burada var. 

ANDROİD SERTİFİKA YÜKLEME SORUNLARI: 
1) Eğer Android'de yüklerken sertifika.meb.gov.tr yazan açıklamaları yaptıktan sonra "kimlik bilgileri deposu için şifreyi yazın" şeklinde bir şifre isterse: 
Ayarlar/Ekran Kilidi/Şifre seçin ve bir şifre belirleyin. Artık sertifika yüklerken şifre sormayacaktır. Sertifika yükledikten sonra bu işlemi geri alabilirsiniz.
2) Eğer benim gibi Custom ROM'lu (Cyanogenmod gibi) bir android kullanıyorsanız indirdiğiniz sertifikaya tıkladığınızda "Sertifika okunamadı" yada "Sertifika yükleyici durdu" gibi bir hata alabilirsiniz. 
Bu durumda Ayarlar/Güvenlik kısmına girin. Burada "Sertifikayı SD karttan yükle" gibi bir seçenek olacak. Buraya tıklayıp indirdiğiniz dosyayı bulun ve seçin. Sonra sertifika ismine "MEB_SERTIFIKASI" yazıp kaydedin.

Yorumlar

  1. Dosya virüslüdür kimse indirmesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi dosyalar? sertifika.meb adresindekiler mi? Detay yazarsanız iyi olur?

      Sil

Yorum Gönder