Java Sertifika Uyarısının Çözümü (certificate has been revoked the application will not be executed)

Java ile çalışan uygulamaları açmaya kalktığınızda eğer sertifika güvenilir sertifikalar arasında değilse şuna benzer bir hata mesajı alırsınız: "certificate has been revoked the application will not be executed"
Bu durumda aşağıdaki ayarı yaparak çözüm bulabilirsiniz:
  • Başlat'a tıklayıp altta program arama kısmına java yazın.
  • Configure Java programını açınız.
  • Advanced sekmesine tıklayın.
  • Perform certificate revocation checks on başlığı altından üçüncü seçenek olan Do not check (not recommended) yazan seçeneği seçin. Tavsiye edilmez yazıyor ama bu çok büyük bir sıkıntıya yol açmıyor çünkü yine uygulamaları direk çalıştırmıyor. Çalıştırayım mı diye soran bir uyarı çıkıyor.
  • Bu adımları yaptığınızda artık o uyarıyı almayacaksınız. Fakat java yine çalışmaz ise bir şey daha yapmanız gerekir. Girdiğiniz uygulamanın web adresini (url) java-security bölümüne istisna olarak eklemeniz gerekmektedir. Bunun için yukarıdaki pencerenin Security sekmesini açın ve altta Edit Site List düğmesine tıklayarak Add tıklayıp URL yi buraya aynen yazın (Örneğin http://192.168.1.94:8080/ gibi...) Bu sayede girdiğiniz uygulamanın adresi güvenilir hale gelecektir.    
Ben bu uyarıyı Samsung Kies Air aracılığıyla bilgisayardan telefona bağlanmaya çalıştığımda aldım. Telefondan Kies Air çalıştırdım. Bilgisayardan Google Chrome tarayıcısını açıp 192.168.1.66:8080 adresine girdim (uygulama da söylenen adres) ve bu uyarı karşıma çıktı. Yukarıda söylediklerimi yaptıktan sonra hata artık gelmedi fakat uygulamayı çalıştırıp çalıştırmayacağımı soran bir uyarı aldım. Run düğmesine tıkladıktan sonra uygulama çalıştı.

Yorumlar

  1. Ay süpersiniz ya çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. şuanda bende aynı sorubnu yaşıyorum sizin dediklerinizi yaptim ama olmadı eksik olan ne acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Javayı tekrar kurmayı deneyebilirsiniz. Malesef farklı bir öneride bulanamayacağım.

      Sil
  3. Çook teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder