Windows 7 kablosuz internet şifresini gizleme

Windows 7'de kablosuz ağ şifresi bildiğiniz gibi o kablosuz internetin güvenlik özelliklerine girdiğinizde "Karakterleri Göster" kutucuğunu işaretlenmesiyle görülebiliyor. Eğer bu şifrenin görünmesini istemiyorsanız birkaç yöntemi uygulayabilirsiniz:

1) Standart hesap açmak. Çünkü yukarıda söylediğimiz şekilde ancak Yönetici hesapları şifreyi görebilir. Standart hesap açılırsa buradan görüntülenemez.

2) Başlat/Çalıştır'a girip "gpedit.msc" yazın. Yerel Grup İlkesi Düzenleyici açılacaktır. Buradan
Kullanıcı Yapılandırması/Yönetim Şablonları/Denetim Masası başlığını tıklayın. Sağ taraftan Belirtilen Denetim Masası Öğelerini Gizle yi çift tıklayarak açın. Etkin seçeneğini işaretleyip Göster butonuna tıklayın. Buradaki satırlara neyi yazarsanız o seçeneği artık Denetim Masasına girdiğinizde o seçenek açılmayacaktır. Bu nedenle kablosuz şifrelerinin görülebildiği seçenek olan Ağ ve Paylaşım Merkezi ni yazmamız gerekiyor. Açılan penceredeki satıra Ağ ve Paylaşım Merkezi yazıp Tamam ve Uygula diyoruz.
(Resimli anlatım için bknz http://www.technology-howto.com/2011/09/how-do-i-prevent-access-to-internet.html)

3) Yada Regedit ayarlarından Karakterleri Göster kutucuğun işaretlenmemesini sağlayabilirsiniz. Aşağıdaki videodan nasıl yapıldığını izleyebilirsiniz.
http://www.youtube.com/watch?v=aPXIcVkXEWs

İlgili Konu Etiketleri:
Windows 7 Wireless Password Hide
Windows 7 kablosuz internet şifresini gizleme

Yorumlar

  1. hocam biz 3 ev wireless modem kullanıyoruz.modem bende,evlere paylaşım verdim.fakat şifreyi görmediler,ben girdim bilgisayarlarına.yalnız birinde afacan bir çocuk var.dediğiniz şekilde "karakterleri göster" bölümünden şifreyi alıp binadaki diğer çocuklara dağıtıyor.bu dediğiniz yöntemleri kendi bilgisayarımdan yapınca artık göremezmi şifreyi.yoksa bu yöntemleri onların bilgisayarlarına mı uygulamam gerekiyor?

    YanıtlaSil
  2. Hayır bu işlemleri şifrenin girili olduğu bütün bilgisayarlara yapmanız gerekiyor. Yani siz bu bilgisayarlara şifreyi girdikten sonra bu işlemleri her birine uygulayın.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder