Hiren's Boot CD'den Ghost'u Çalıştırırken Hata Çıkarsa


Özellikle eski pc lerde kurulum yaparken birçok hata ile karşılaşılabiliyor. Bunlardan biri geçenlerde başıma geldi. Amacım yeni kurduğum bilgisayarın yedeğini harici harddiskime almaktı. Bunun için Norton Ghost programını kullanmayı tercih ediyorum. Böylece  Hiren's Boot CD'yi CDROM'a takıp bilgisayarı CD'den Boot edip çalıştırdım (Hiren'ns Boot CD 10.0 versiyonu). CD içinde bulunan Mini Windows'u çalıştırdım. Windows açılınca Hiren's Boot CD'nin menüsünden Backup > Ghost32'yi yani Norton Ghost programını çalıştırmayı denedim. Fakat karşıma bir uyarı çıktı:
Bu geçerli bir Win32 uygulaması değildir!
Mini Windows'u çalıştırmadan da Ghost çalıştırılabiliyor fakat harici harddiski görmüyor. Bu nedenle ne yapabilirim derken. Farklı bir yol denedim. Aslında biraz kulağı tersten tutmak gibi ama bu bilgisayarın mutlaka yedeğini almalıydım ve sizinde başınıza gelebileceği düşüncesi ile paylaşıyorum. 
Çözüm:
Hiren's Boot CD'nin son versiyonlarından bir CD edinin. Ben 14.0 versiyonu ile denedim. Bu CD içindeki Mini Windows tan bilgisayarı çalıştırın. Bu son versiyonlar içinde Ghost programı direk olarak yok opsiyonel. Bu nedenle ghost'un olduğu eski versiyonu diğer CD'yi çıkarıp CDROM'a takın. Sonra Bilgisayarımdan CD içine girin ve HBCD klasörü içinden ghost'un exe yada bat uzantılı dosyasınıbulup çalıştırın. İşte bu kadar ghost açılıyor ve geri kalanı anlatmaya gerek yok basit ghost kullanımı... Kısacası eski CD'deki Mini Windows ghost'u bazı pc lerde çalıştırmıyor, bu nedenle bizde başka bir Mini Windows kullanarak ghost'u çalıştırıyoruz.

Yorumlar