Internet Explorer 6'yı yada Eski Versiyonu Kurma

Eğer internet explorer'ın eski herhangi bir versiyonuna dönmek istiyorsanız bu işlemleri yapabilirsiniz. Ben örnek olarak Internet Explorer 8 kurulu bilgisayarda Internet Explorer 6 'ya dönmeyi anlattım. Bu işlemler Windows XP SP3 kurulu bilgisayarda denenmiştir. Öncelikle şunları söyleyelim:
  • Yapılacak işlem yeni yüklenen versiyonları birer birer kaldırarak kullanmak istediğimiz eski versiyona geri dönmek olacaktır. Yani işlem uninstall / kaldırma işlemidir. Eski versiyonu kurmayacağız (tabiki internet explorer dosyalarınızı bozmadıysanız!)
  • Bir de önemli bir nokta şudur. Bazı internet sitelerinde yazdığı gibi program ekle kaldır / windows bileşenlerini kaldır penceresinden Internet Explorer ı kaldırmak çözüm değildir. Bu işlemi yapmayınız.
  • Dikkat edilecek diğer bir nokta da bu kaldırma işlemlerinin (özellikle IE 8 için) yüklediğiniz Service Pack versiyonuna ve kullandığınız Windows sürümüne göre değişiklikler içermesidir. Örneğin IE 8 'i Service Pack 3 'den önce mi yoksa sonra mı kurduğunuz bile yapacağınız işlemleri değiştiriyor. Aşağıdaki adımlarda bu aşamalar için notlar bulacaksınız.
Şimdi gelelim kaldırma işlemlerini nasıl yapacağınıza:
  • Internet Explorer 8 'i kaldırma: - 1. YÖNTEM -
  1. Program Ekle Kaldır penceresini açınız. Listede windows internet explorer 8 seçeneğini bulup kaldır deyiniz. Gerekli sihirbaz adımlarını izleyerek kaldırma işlemini yapınız.
  2. Bilgisayarı yeniden başlatınız. Internet Explorer'ı çalıştırıp, Internet Explorer 7 versiyonuna döndüğünüzü gördüyseniz işlem doğru demektir. (Not: IE versiyonunu kontrol etmek için Yardım menüsünden Hakkında seçeneğine tıklayınız.)
  • Internet Explorer 8 'i kaldırma: - 2. YÖNTEM -
  1. Eğer Program Ekle Kaldır penceresinde Windows Internet Explorer 8 seçeneği görünmüyor yada görünse bile Kaldır düğmesi bulunmuyorsa şu makalede yazılı olanları takip ediniz. Internet Explorer 8'i nasıl kaldırabilirim?
  • Internet Explorer 7 'yi kaldırma: - 1. YÖNTEM -
  1. Program Ekle Kaldır penceresini açınız. Listede windows internet explorer 7 seçeneğini bulup kaldır deyiniz. Gerekli sihirbaz adımlarını izleyerek kaldırma işlemini yapınız.
  2. Bilgisayarı yeniden başlatınız. Internet Explorer'ı çalıştırıp, Internet Explorer 6 versiyonuna döndüğünüzü gördüyseniz işlem doğru demektir. (Not: IE versiyonunu kontrol etmek için Yardım menüsünden Hakkında seçeneğine tıklayınız.)
  • Internet Explorer 7 'yi kaldırma: - 2. YÖNTEM -
  1. Eğer Program Ekle Kaldır penceresinde Windows Internet Explorer 7 seçeneği görünmüyor yada görünse bile Kaldır düğmesi bulunmuyorsa şu adımları izleyiniz:
  2. Gizli dosyaları görünür hale getirin (Belgelerim'i açın. Araçlar menüsünden Klasör Seçeneklerini açın. Ordan Görünüm sekmesine gelin ve Gizli dosya ve klasörleri göster seçeneğini işaretleyin.)
  3. Şimdi kaldırma programını çalıştırmak için Başlat menüsünden Çalıştır 'ı açın.
    Aç kutusuna %windir%\ie7\spuninst\spuninst.exe yazıp enter'a basın. Eğer bu aşamada bir hata verirse, bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar deneyin. Sihirbaz adımlarını takip ederek kaldırma işlemini yapın.
  4. Bilgisayarı yeniden başlatınız. Internet Explorer'ı çalıştırıp, Internet Explorer 6 versiyonuna döndüğünüzü gördüyseniz işlem doğru demektir. (Not: IE versiyonunu kontrol etmek için Yardım menüsünden Hakkında seçeneğine tıklayınız.)
  5. Eğer IE 7'yi kaldırma hakkında daha ayrıntılı bilgi istiyorsanız şu makaleyi okuyabilirsiniz. Internet Explorer 7 nasıl kaldırılır?
Kaynaklar:
http://support.microsoft.com

Yorumlar